Yhteistyö – URHEILUPRO MÄENTAUSTA
NAPRAPAATTI TOMMI MÄENTAUSTA


Mukavaa syksyä 2022 padel-yhteisön jäsenet!

Tämä vauhdikas pallopeli on vetänyt mukaansa paljon liikunnallisia ihmisiä sekä niitä, jotka ovat halunneet kokeilla jotakin uutta liikkumismuotoa. Ikähaitari on laaja, eikä lajin harrastamiseen ole yläikärajaa. Monet ovat varmasti huomanneet viihtyvänsä lajin parissa useampana kertana viikossa pienen kilpailuhengen saattelemana ja pelaamisessa on varmasti ollut kehittymistä sekä teknisesti, että taktisesti. Mikä tärkeintä, lajissa on mahdollisuus pelata ihan omaksi iloksi tai sitten kilpailla erilaisissa turnauksissa ja sarjoissa, jolloin jokaiselle löytyy oma paikkansa harrastaa.


Padel on selvästi saavuttanut suuremman yleisön suosion ja jatkaa kasvuaan edelleen. Lajin harrastajien on kuitenkin tärkeää muistaa oman kehon hyvinvointi pelaamisen lomassa. Kovien lyöntisuoritusten ja nopeiden suunnanmuutosten sekä juoksupyrähdysten vuoksi jalat ja lyöntikäsi joutuvat koville pelikertojen aikana. Hyvät välineet nousevat tärkeään rooliin. Ei pidä kuitenkaan unohtaa polvien ja nilkkojen kokemaa rasitusta suunnanmuutoksissa tai useiden kymmenien kovien lyöntisuoritusten aiheuttamaa kuormitusta kyynärvarrelle. Kuten urheilussa aina on, ei voida täysin välttyä loukkaantumisilta tai vammoilta.

Mikäli mieltä askarruttaa jokin vaiva, joka estää nauttimasta täysillä padelin pelaamisesta, esimerkiksi tenniskyynärpää, löytyy ratkaisu tähän läheltä. Minä naprapaattina olen erikoistunut kehon tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin ja ongelmiin. Omassa työssäni tutkin oireiden alkuperäistä syytä ja hoito suunnitellaan sen mukaisesti. Esimerkiksi tenniskyynärpään kohdalla suunnitellaan tarkasti kuntouttavaa harjoittelua lyöntikäden vahvistamiseksi ja oireiden helpottamiseksi. Naprapaatin vastaanotolla voi käydä myös ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa, ettei oireita ilmene ja pelaamisesta voi nauttia täysillä. Yksi suurimmista syistä lopettaa harrastus tai pitää pidempää taukoa, on erilaisten loukkaantumisten ja vaivojen takia.


Mikäli sinulla on jotakin mielessä tai haluat tietää naprapatiasta enemmän, voit olla minuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Löydät myös internet-sivuiltani lisää tietoa naprapatiasta ja palveluistani sekä nettiajanvarauksen.


Tommi Mäentausta

Naprapaatti


Urheilupro Mäentausta
Salpausselänkatu 57, 45100 Kouvola
Puh. 040 760 4557
tommi.maentausta@gmail.com
www.urheilupromaentausta.fi
Instagram: @napramaentausta